Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Biler del 2, Opel Manta

Det å samle på frimerker og stempler med Opel Manta er en svært overkommelig oppgave, det blir ikke noen stor samling, et par frimerker og noen få stempler, i tillegg kommer evt. personlige frimerker og frankeringsavtrykk.

Opel Manta ble introdusert i 1970, parallelt med søstermodellen Opel Ascona. Asconan var familiebilen, Mantaen var den mere sportslige. Bilene ble bygget på samme chassis og drivlinje, Mantaen var i realiteten en cupeutgave av Asconaen. 

Opel Manta ble oppkalt etter djevelrokka, på engelsk. Manta ray. 

Opel ble stiftet i 1862 av Adam von Opel, fabrikken produserte bla sykler og symaskiner fram til 1899, da bilproduksjonen startet. 

I USA og Canada ble Opel Manta og Ascona populære biler, gikk under merkenavnet Buick. Opel Manta A ble produsert i årene 1970 – 1975, og Opel Manta B ble produsert i årene 1975 – 1988. Etterfølgeren Opel Calibra ble laget fram til 1997. 

Den sportige Opel Manta ble, og er fortsatt en populær bil blant ungdommen, rask, spennende utseende og forholdsvis enkel å vedlikeholde. Mantaen hadde en motor fra 55 til 144 hestekrefter.

  

Yngve H. Lundblad