En institusjon i Norge, TUBFRIM, fyller 90 år i år. De startet opp i  Nesbyen allerede i 1928, etter initiativ av postmester Ditlef Frantzen, som også ble den første leder. Tanken var å støtte opp om tuberkulosearbeid blant barn og unge i Norge, og første navnet var Tuberkulosearbeidets Frimerkeforretning. Dette lange navnet ble senere forkortet til TUBFRIM. Det eies i dag av Nasjonalforeningen for Folkehelsen, som deler ut overskuddet. Gjennom årene har Tubfrim delt ut over 23 millioner, et beløp som vi frimerke- og kortsamlere har vert med på å samle inn.

I anledning 90-års jubileet, hadde TUBFRIM åpen dag lørdag 25. august (forøvrig den første lørdag de har hatt oppe) Dette var samme dag som “Kjerringtorget”, en messe med mye mat og håndarbeid, samt diverse, fant sted.

Jeg reiste over til Nesbyen denne dagen, og det var en godt utstyrt butikk som ehva du vil bruken kom inn i, men også ute på gaten ble en ønsket velkommen med kaffe og bløtkake. Det var også en del kunder innom denne dagen, og dagens leder, Kåre Myro kunne konstatere at å ha oppe denne dagen var et flott påfunn. Håper dette blir gjentatt en annen gang

Selv fikk jeg også med meg mange kilo med kort og samlinger, og var godt fornøyd med dagen.

Tubfrim tar i mot frimerker, postkort og telekort, så det du ikke har bruk for, send det til TUBFRIM.

Gå inn på: tubfrim.no, der finner du mange gode tilbud til oss samlere.

Gunnar SandboBody Leder Kåre Myro og en kunde ser på litt av lageret

 Glimt fra lageret hvor de ansatte plukker frem det som skal pakkes i kilo, eller settes frem i hyllene