Nå er det like før utstillingen starter!

PRESSEMELDING

REGIONAL FRIMERKE – OG POSTKORTUTSTILLING “BODØ 2020” PÅ FOLKETS HUS 6.-8.11

Bodø Frimerkeklubb arrangerer i dagene 6. – 8. november frimerke- og postkortutstillingen BODØ 2020. Utstillingen arrangeres på Folkets Hus i Bodø og er åpen for publikum alle dager med gratis inngang. Utstillingen åpnes av Ordfører  Ida Pinnerød fredag 6. november kl 12.00.

Utstillingen var opprinnelig planlagt til dagene 5. – 7. juni. På grunn av corona-situasjonen ble den utsatt. I samråd med frimerkeklubbenes nasjonale organ, Norsk Filatelistforbund, ble utstillingen flyttet til  6. – 8. november. Under arrangementet vil smittevernreglene bli strengt håndhevet  i  form av håndsprit/avstand til hverandre/ eventuelt munnbind og antall samtidige besøkende etterleves.

Dette er første gang en frimerke- og postkortutstilling i dette format arrangeres i Bodø. Hensikten med utstillingen er å oppmuntre «etablerte» samlere til å vise omverden hva vi holder på med, hvor mye mer frimerkesamling anno 2020 er, enn barndommens «jeg har x antall frimerker, hvor mange har du?» Derigjennom håper vi også å få flere til å samle både frimerker og postkort – hobbyer som krever kunnskap og engasjement, og gir egenutvikling og sosial tilhørighet.

 Totalt er det 15 – 16 samlere fra hele landet som er påmeldt til BODØ 2020 der de presenterer sine «fortellinger» på til sammen over 80 rammeflater, der hver ramme inneholder 16 A4-ark. På utstillingen blir det vist samlinger bestående av frimerker, brev/postale dokumenter og postkort. Emnene for samlingene er svært forskjellige – de spenner fra den svenske Kong Gustav VI Adolf til  Utfordringer, regler og lek på golfbanen, og fra Post på lokalbåtruter i Nordland til Tysk feltposttjeneste under 1. verdenskrig. Det blir vist samlinger med postkort fra både Tromsø og Mo i Rana, og selvfølgelig er Bodø et tema både innen posthistorie og postkort.

Bodø Frimerkeklubb vil ha egen stand der det vil bli salg av filatelistiske objekter. Posten  kommer med  2 nye frimerkeserier  fredag 6. November, den dagen utstillingen åpner.  Det virkelige spesielle er at et av disse frimerkene er tilegnet Halvdan Sivertsen og hans signering av boken i “Rockheim Hall of Fame” i Trondheim til helgen . Dette frimerket av Halvdan blir å finne på en egen konvolutt med utstillingens Særstempel og stemplet Bodø 6/11-20, altså en ordentlig godbit for samlere av Førstedagsbrev/FDC. Minnearket produsert i forbindelse med at det den 27. mai i år var 80 år siden bombingen av Bodø, vil også finnes for salg.

Utstillingen vil være åpen for publikum Fredag 6.11 fra 12-19, Lørdag 7.11 fra 10-16 og på Søndag 8.11 fra 12-14. Folkets hus har fullt serveringstilbud i hele åpningstiden. Handlere vil være representert med salgsboder for filatelistiske objekter.