Det er ikke til å unnslå at det er problematisk å få fram nye, godkjente attestatører på norske frimerker. Det har lenge vært et problem, og det må sies å være skummelt når tilveksten ikke ser ut til å bli bedre. Dette er noe Norsk Filatelistforbund har fokus på, men å være attestatør er en frivillig sak – og dersom det ikke er noen interesse for å drive med attestasjoner, så må man finne andre utveier.

Det er ikke tvil om at dagens teknologi gir svindlere helt andre muligheter for å forfalske og manipulere – enn det de hadde for bare et par ti-år siden. Og dette har tydeligvis trigget kommersielle aktører til å tilby tjenester til filatelistene innen attestering. I tillegg er det nå en stor “greie” å få “gradert” materiale – dvs få vurdert frimerker (og mynter og andre samlerobjekter) på en skala fra 1 – 100 om hvor perfekt et frimerke er (100 er helt perfekt luksus, og får man en gradering mellom 95 og 100 gir dette også en uvanlig høy pris for objektet.)

De største firmaene for attestering og gradering har flere hundre medarbeidere og de søker stadig etter nye eksperter. Man kan virkelig kalle dette et vekstområde. I USA må det sies å være enormt – da veldig mange samlerobjekter omsettes med en eller annen form for gradering.

Her er en amerikansk “ledig stilling annonse”.