Pressemelding – Nordia

Stor bredde av filatelistiske objekt på frimerkeutstillingen Nordia 2019


23.-25. august kan det oppleves en stor variasjon av frimerker og brev på det Nordiske frimerkemesterskapet Nordia 2019 på Quality hotell på Grålum i Sarpsborg. I alt blir det over 600 rammer, noe som er nesten 10 000 A4 ark, med et bredt spekter av filatelistiske samlinger i alle kategorier.
Dette er et nordisk mesterskap i frimerkesamling hvor samlere fra hele Norden, med noen også fra andre land, treffes til dyst. Det blir vist nesten 100 forskjellige samlinger i alle kategorier. En utstilling som viser hva frimerkesamling spenner over av bredde og ideer, fra morsomme innfallsvinkler til avansert forskning. Frimerker og brev kan fortelle mye om en spennende historie og viser hva en kan gjøre ut av et samlerområde som ligger en nær, samt at historien bak de filatelistiske objektene er mer enn bare det vi ser på objektet.
Det er samlinger som vises i alle ”prisklasser”, fra gode og idérike som alle kan lage noe ut av, samt spesialiserte som har stor dybde og forskning. Det er samlinger om dyr, kultur og historie. Noen samler objekter relatert til sitt hjemsted, lokalpost, sangtekster, poststempler, og hvordan posten ble befordret tidligere. Det er ingen begrensninger på hvordan man kan samle frimerker, og på Nordia 2019 ser vi at samlinger ikke bør koste all verden selv om det totalt er ganske store verdier som vises på Nordia 2019, som er verdt et besøk selv om du ikke er frimerkesamler.
Flere handlere og auksjonsfirmaer, i tillegg til postadministrasjonene fra Norden og noen fra Europa, er også på plass disse dagene med et stort og bredt utvalg av frimerker og brev. Her er store muligheter for alle som samler til å anskaffe seg objekter. 23. august kommer det nye frimerker og førstedagsbrev fra Norge, samt at det blir spesialstempel alle dagene under Nordia 2019.
Velkommen til en begivenhetsrik opplevelse på Nordia 2019 i Sarpsborg 23.-25. august.
Gratis inngang.


Kontaktpersoner:
Frank Gilberg T: 958 98 382
Bjørn Muggerud T: 905 21 375
Inge Johansen T: 913 40 556