Av Henning Jarle Mathiassen

Høsten har ikke blitt slik vi håpet. Det så veldig bra ut for et par måneder siden, og klubbene begynte å røre på seg igjen. Det ble planlagt klubbmøter, messer, auksjoner og utstillinger. Men så kom «andre bølge» av Covid-19 pandemien, og vips så er vi tilbake i en «mars-situsjon» igjen. Selv om iherdige klubber klarte å få gjennomført 2 regionale utstillinger – så ble lyset raskt slukket av kommuner og helsemyndigheter. Det skal godt gjøres å følge opp smittesporingen som faktisk fungerte for et halvt år siden, og da er situasjonen dramatisk endret.

Vi var nok litt «cocky» da vi erklærte at frimerkesamlerne og filatelistene ville klare seg bra under en «nedlukking».  Vel, mange klarte å kose seg brukbart med samlingen sin i våres. Men når vi nå igjen stenger all sosial aktivitet, så begynner det å gå litt på «stumpene». Og Engers var riktig heldige med tidspunktet for sin aller siste auksjon. Nå utsetter Skanfil sin neste auksjon til mars 2021, og hvem vet hva som skjer med Germetens auksjon?

For en drøy uke siden ble det arrangert nettmøte for posthistorisk interesserte, og dette var en suksess. I underkant av 30 interesserte deltok på et flott foredrag av Hallvard Slettebø om Zeppelinflyvninger med tilknytning til Norge. Dette var en faglig og sosial opptur for oss som sitter strandet hjemme. Og det er lovet flere slike online-foredrag. Louise Lindblom og hennes samarbeids-partnere skal ha all ære for tiltaket, og vi som deltok venter i spenning på neste arrangement. Det vil forresten bli behørig annonsert her på vår nettside.

Posten traver videre med sine nye frimerker, stempler og produkter. Man bommet nok litt med frimerkeutgivelsene i høst mht utgivelsestidspunkt. Frimerkets dag burde ha blitt beæret med nye frimerker – dette hadde nok skapt mer liv og røre. Frimerkeprogrammet neste år er nå klart. Jeg ser at min klubb «Drammens Filatelist-Klub» er sikret frimerkeutgivelse til den regionale utstillingen vi planlegger neste år (klubben blir 95 år). Og det applauderer vi Posten for!!

Ja, hva nå?

NFT kommer som vanlig og gleder våre klubbmedlemmer med artikler, informasjon og filatelistiske lyspunkt. Vær trygg på det! For dem som er aktive på nettet, finnes det mange muligheter og jeg er sikker på at disse mulighetene blir tatt godt vare på. Det finnes auksjoner på nettet som er verdt å følge – både i Norge og utenlands. Det er et vell av nettsider som kan besøkes og dessuten finnes det en mengde handlere world-wide. Og om du skulle driste deg til å besøke Facebook og Instagram, så er det både videoer og chattesider for alt mulig innen filateli og frimerkesamling.

Det er nok fortsatt en del som faller utenfor kategorien «nettbrukere», og de går glipp av mye. Så da kan jeg bare gjenta oppfordringen som nevnes til det kjedsommelige for tida: Ring en venn eller gammel bekjent – kanskje en frimerkevenn? Nå som vi er inne i mørketida og nærmer oss jul så må vi prioritere det sosiale på de måter som er tilgjengelige. Ikke bur deg inne mellom albumene og frimerke-kassene.

Ha en fin frimerkehøst og «stay safe»!