Av Yngve H. Lundblad

Range Rover ble introdusert i 1979, er en forholdsvis stor bil med permanent firehjulsdrift. Produsert av britiske Rover. Er luksusutgaven til Land Rover. Range Rover ble umiddelbart en populær bil, selv om den alltid har vært i det øvre prislag. Range Rover er fortsatt i produksjon, det er laget ca 317 tusen eksemplarer etter at bilen ble introdusert i 1970. Finnes både med automatgir og manuelt gir.  Så langt er Range Rover produsert med diesel eller bensinmotorer, men det forventes en elektrisk utgave, en eller annen gang. Prisnivået har alltid vært i det desidert høyeste, koster ca det dobbelte av hva en tilsvarende bil fra andre produsenter koster.

Ikke akkurat en bil beregnet for en trang garasje med en bredde på 1,9 meter, en høyde på vel 1,8 meter og 4,7 meter lang.

Dronning Elizabeth har flere eksemplarer selv, og har vært en av bilene dronningen har kjørt hyppigest.

Du har sikkert sett Range Rover i en eller annen britisk film, bileieren har gjerne vært en godseier. Range Rover er et statussymbol i enkelte land. Men er en slitesterk og meget konvertabel bil. Finnes både med 2 og 4 dører, og kan bestilles som kabriolet.