Av Yngve H. Lundblad

Da Audi kom med en helt ny type bil i 1980 ble den svært godt mottatt, de hadde trengt nytt, bilinteresserte og journalister var begeistret, dette var en lansering som ble satt stor pris på.

Audi Quattro hadde permanent firehjulsdrift, en ny type firehjulstrekk, hadde et motorvolum på 2.1 liter, 5 sylindre og 200 hestekrefter, 1290 kilo. Bilen var et nytt konsept, en gatebil som slo sine konkurrenter i de fleste billøp. Det ble produsert 11452 Audi Quattro i perioden 1980 – 1991. Dette var ikke noen billig bil, var luksuriøst utstyret, eks med bøtteseter. Audi Quattro ble produsert som 2 dørs sedan, fikk ny grill i 1985, eller små justeringer fram til 1991, da den ble erstattet av en ny type firehjulstrekk. Bilen var fantastisk å kjøre, vi er noen som har gleden av å få prøve denne bilen vil huske det. Det var ikke så veldig mange biler som ble importert til Norge, prisen var med på å gjøre dette.

Audi har de 4 ringene som logo, dette symboliserer de 4 firmaene som slo seg sammen i 1909, allerede i 1910 kom den første Audien. Audi har sitt hovedsete i Ingolstadt i Bayeren, her ligger også Audi-museet. Audi er i dag heleid av Volkswagen konsernet.