Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Brev fra Skatteetaten ang mva på kjøp av frimerker i utlandet

Brevet er som følger:

Hei!

Som dere kanskje vet, kom det flere endringer i innkrevingen av merverdiavgift ved kjøp fra utlandet fra 1. april i år (mer informasjon om dette ligger her). Endringene innebærer blant annet at utenlandske nettbutikker og e-handelsplattformer må kreve inn norsk mva på salg med verdi lavere enn kr 3000.

 Fritaket for mva på frimerker og sedler/mynter til samleformål var ikke spesifikt omtalt i materiellet som gikk til mange av disse aktørene i februar. Som en konsekvens har flere aktører feilinnkrevd mva på slike varer siden 1. april. Den viktigste aktøren i så måte er eBay.

 Vi har nå fått tilbakemelding fra eBay om at de har oppdatert systemet sitt, og de vil ikke lenger oppkreve MVA ved kjøp av frimerker og mynter/sedler for samleformål.

De vil også refundere avgifter som har blitt feil innkrevd. Dette må man eventuelt kontakte eBay om selv.

 I tillegg har vi informert enkelte andre registrerte selgere av denne typen varer om regelverket, og veiledningen på våre nettsider er oppdatert, og omtaler nå fritaket spesifikt (ligger ute på denne siden, om dere vil henvise noen dit). Slik forhindres det forhåpentligvis at dette skjer igjen.

Ta gjerne kontakt med oss dersom det er nettsteder som fortsatt legger mva på salg av frimerker og mynter/sedler for samleformål, slik at vi kan sende dem informasjon. Da er e-postadressen voec@skatteetaten.no riktig kontaktpunkt.

Videresend også gjerne denne informasjonen til andre aktører som kan ha nytte av den.

Med vennlig hilsen

Øyvind Gjengaar

Innføringsansvarlig, VOSC-prosjektet

Skatteetaten