Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Nå er det like før utstillingen starter!

 

PRESSEMELDING

REGIONAL FRIMERKE - OG POSTKORTUTSTILLING "BODØ 2020" PÅ FOLKETS HUS 6.-8.11

 

Bodø Frimerkeklubb arrangerer i dagene 6. – 8. november frimerke- og postkortutstillingen BODØ 2020. Utstillingen arrangeres på Folkets Hus i Bodø og er åpen for publikum alle dager med gratis inngang. Utstillingen åpnes av Ordfører  Ida Pinnerød fredag 6. november kl 12.00.

Utstillingen var opprinnelig planlagt til dagene 5. – 7. juni. På grunn av corona-situasjonen ble den utsatt. I samråd med frimerkeklubbenes nasjonale organ, Norsk Filatelistforbund, ble utstillingen flyttet til  6. – 8. november. Under arrangementet vil smittevernreglene bli strengt håndhevet  i  form av håndsprit/avstand til hverandre/ eventuelt munnbind og antall samtidige besøkende etterleves.

Dette er første gang en frimerke- og postkortutstilling i dette format arrangeres i Bodø. Hensikten med utstillingen er å oppmuntre «etablerte» samlere til å vise omverden hva vi holder på med, hvor mye mer frimerkesamling anno 2020 er, enn barndommens «jeg har x antall frimerker, hvor mange har du?» Derigjennom håper vi også å få flere til å samle både frimerker og postkort - hobbyer som krever kunnskap og engasjement, og gir egenutvikling og sosial tilhørighet.

 Totalt er det 15 - 16 samlere fra hele landet som er påmeldt til BODØ 2020 der de presenterer sine «fortellinger» på til sammen over 80 rammeflater, der hver ramme inneholder 16 A4-ark. På utstillingen blir det vist samlinger bestående av frimerker, brev/postale dokumenter og postkort. Emnene for samlingene er svært forskjellige – de spenner fra den svenske Kong Gustav VI Adolf til  Utfordringer, regler og lek på golfbanen, og fra Post på lokalbåtruter i Nordland til Tysk feltposttjeneste under 1. verdenskrig. Det blir vist samlinger med postkort fra både Tromsø og Mo i Rana, og selvfølgelig er Bodø et tema både innen posthistorie og postkort.

 

 

Bodø Frimerkeklubb vil ha egen stand der det vil bli salg av filatelistiske objekter. Posten  kommer med  2 nye frimerkeserier  fredag 6. November, den dagen utstillingen åpner.  Det virkelige spesielle er at et av disse frimerkene er tilegnet Halvdan Sivertsen og hans signering av boken i "Rockheim Hall of Fame" i Trondheim til helgen . Dette frimerket av Halvdan blir å finne på en egen konvolutt med utstillingens Særstempel og stemplet Bodø 6/11-20, altså en ordentlig godbit for samlere av Førstedagsbrev/FDC. Minnearket produsert i forbindelse med at det den 27. mai i år var 80 år siden bombingen av Bodø, vil også finnes for salg.

Utstillingen vil være åpen for publikum Fredag 6.11 fra 12-19, Lørdag 7.11 fra 10-16 og på Søndag 8.11 fra 12-14. Folkets hus har fullt serveringstilbud i hele åpningstiden. Handlere vil være representert med salgsboder for filatelistiske objekter.