Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Frimerkets dag 2018

Frimerkets dag i Stavanger

Frimerkets dag ble i år arrangert av Stavanger Filatelist-Klub på Stavanger Postkontor. Et hyggelig arrangement med besøk av klubbmedlemmer og noen frimerkeinteressert i tillegg. Etter alle solemerker å dømme kapret vi ett nytt medlem og det er vert hele opplegget.

I tillegg fikk vi presentert klubben til interesserte besøkende til postkontoret. Årboken gikk unna, det samme gjorde de to spesialproduktene fra affixingruller,

i tillegg solgte vi Postens spesial konvolutt og klubbens egne Førstedags konvolutter. Oppsummert hadde vi rundt 20 interesserte besøkende og mange tok med seg hjem nye filatelistiske objekter til samlingen alle pent stemplet. På standen hadde vi et prima Stavanger stempel og Frimerkets Dag stempel.

Standen ble betjent av Gjert Bergesen, Karl Kalvik og Erik Martens.

På bildet fra v.: Einar Sanstøl og Jens Byberg, de første besøkende, og begge kjøpte samlerproduktene og Årboken 2018. Gjert Bergesen sørget for at frimerker og konvolutter fikk vakre avstemplinger.

Vennlig hilsen Erik Martens

Frimerkets Dag Striletaggen - Isdalstø.

 

Striletaggen markerte Frimerkets Dag i Nordhordland i regionsenteret Knarvik Senter, sentertorget frå kl.10.00 – 15.00.  Standen hadde godt besøk. Vi selde produkta til Filatelistforbundet og Frimerketjenesten. Vi hadde også motivstempel med postnummer. Det var berre 2 av dei 30 motivstempla til Frimerkets Dag som hadde postnummer, og då feira vi 50 år med postnummer? Klubben hadde på førehand annonse i avisene og førehandsomtale i avisa Strilen og omtale på nettet til avisa. Denne ligg ved som fil. Standen hadde frimerkeutstilling på 4 rammer og klubben delte ut info om frimerkesamling.

Frimerkets dag 2018 i Tromsø

Troms Filatelistklubb hadde stand i den nye Havneterminalen midt i sentrum. Vi var tilvist plass i en krok ved siden av turistinformasjonen, kanskje ikke den beste plasseringen, men samtidig der alle hurtigrutepassasjerer måtte passere.

På forhånd hadde vi annonsert i en av byens lokalaviser, samt lagt inn på «Hva skjer» spaltene i begge avisene. I tillegg ble det annonsert via klubbens facebookside.

Standen var åpen fra kl 12 til 16, og vi hadde i tillegg til forbundets afixingkort og postens konvolutt laget en egen førstedagskonvolutt med frimerket som kom ut denne dagen og klubbens logo.

Dessverre ble oppmøte og salget dårlig, dog dukket det opp en journalist fra en av lokalavisene, så kanskje får vi litt gratis reklame der. Det er vel et spørsmål om frimerkets dag bør arrangeres midt i skolenes høstferie. Med forhåndssalg og forbundets tilskudd regner vi med å komme i balanse.

Frimerkets Dag i Trondheim

Som tidligere år var Nordenfjeldske Filatelistforening på plass på Postkontoret i Trondheim.Og som tidligere år både regnet og blåste det igjen.

Når Torvet i Trondheim samtidig er under stor ombygging, var tilgjengeligheten for gående redusert. Som vanlig ble vi møtt med entusiasme fra de ansatte på postkontoret. At det skjer noe annet enn det vanlige er kjærkomment også for dem.

Det var litt over 100 besøkende i år, og vi hadde mang en hyggelig samtale, både med unge og eldre. Studentbyen Trondheim har mange som har en bestefar eller onkel som har samlet frimerker.

Det står dårligere til i vennekretsen til studentene, de vet ikke om noen av deres venner har samlet frimerker eller postkort. Men vi er rimelig sikre på at det ble tema på noen hybelsammenkomster om kvelden. Innslaget av de som kun snakker engelsk er tydelig at de er i byen for andre ting enn samlerinteresse.

Vi fikk vervet et nytt medlem også. Det gikk unna med brosjyre om foreningens virksomhet, og både NFT og Varianten ble utdelt til interesserte.Så får vi i ettertid se om dette ga noe utslag på besøk på medlemsmøtene. Mange av våre egne medlemmer stakk innom, både for å slå av en prat, men også for å sikre seg noen av objektene for dagen. Salget av souvenirkort og frimerkets dag konvolutt gikk greit unna. Det var nok konvolutten som var mest populær. Spesialstempelet fikk rosende omtale av de fleste, motivet passet godt for 50 års jubileet for postnummer.

Frimerkets dag i Bodø

Bodø Frimerkeklubb fikk denne gang leie plass i Glasshust, et kjøpesenter i sentrum av Bodø. Det var på forhånd bestilt 10 stk av forbundets souvenirkort for salg. Vi mottok eget stempel fra Posten. På selve dagen gikk vi til innkjøp av frimerket "Postnummeret fyller 50 år" som vi satte på egenproduserte konvolutter med logoen til Bodø Frimerkeklubb. Disse ble stemplet og solgt på standen.

Klubben hadde også produsert en miniutstilling med fire eksponater, "Hurtigruten" av Alan Bell, "Malmbanan" av Terje Hjelde og "Posten i krigstid" og "Norge- Frimerker" av Sten Isaksen. Under dette var det satt opp  4 "Barnevennlige" eksponat.  Det var også produsert en mappe med stempler sortert på dato slik at barn kunne få frimerker stemplet på fødselsdagen sin. Rotekasse med klipp var også på plass.

Klubbens Rollup fra Forbundet er også et godt hjelpemiddel. Vi holdt på fra 11.00-14.00 og hadde besøk av mange interesserte som fikk vervebrosjyrer og høstens møteprogram med kontaktinfo. Flesteparten av Souvenirarkene ble solgt. De fleste til klubbmedlemmer som var innom vår stand i løpet av dagen.

Frimerkets Dag Oppegård

Oppegård Filatelistklubb hadde stand på Ski postkontor fra 10.00 til 14.00. Standen var bemannet av formann Tore Frøvig og Arne Mølster. Dessuten var Kristian Sverre fra Elverum FK tilstede halve tiden.

Postkontoret hadde ca 160 ekspedisjoner i perioden. Vi solgte 8 av 10 blokksett samt  7 FDC og 28 nye frimerker. Ca. halvparten av disse ble stemplet med særstempelet. 

Vi hadde laget et sammendrag av opplysninger om Oppegård FK på forhånd. Disse gikk unna til folk som ville ha hjelp til vurdering av gamle samlinger.

Det kom noen barn bort sammen med foreldre der barna fikk noen frimerkeprodukter til oppstart av samlinger.

Dessuten hadde vi besøk av lokalavisen Østlandets Blad som vel lager en reportasje fra standen. På forhånd hadde vi forsøkt å få inn et oppslag på lokal kalender i avisen uten å lykkes med det.

 

Ski postkontor opplyste at det ikke var noen planer om å legge ned kontoret og ønsket oss velkommen tilbake neste år.

Frimerkets dag i Molde

Den 6. oktober 2018 arrangerte Molde Filatelistklubb Frimerkets Dag på Molde Postkontor.

Vi hadde avtale med postkontorets ledelse som syntes det var kjekt vi kom.

Kontoret åpnet klokka 1000, vi fikk komme inn en halv time før og rakk å sette opp en liten utstilling før publikum kom. De som besøkte oss, var mest klubbens medlemmer. Vi solgte fort ut objektene vi hadde bestilt fra Forbundet. Må bestille mer neste gang. Ellers solgte vi godt fra klubbens lager av gamle konvolutter.

Klokka 14 stengte kontoret, og vi pakka sammen.

Været var dårlig, det regnet hele dagen, men godt frimerkevær.

Frimerkets Dag i Sandnes

Sandnes Filatelistklubb hadde stand på Frimekets Dag i Posten sine lokaler i Maxi kjøpesenter den 6. oktober.

Styret mener det er viktig å markere klubben på denne dagen.  Det er en av måtene å få nye medlemmer på.   Vi har god kontakt med postmesterens var det velvilje og god hjelp.

Det var mindre folk innom i år.  Skyldes dette at de er begynt på høstferien eller er det bommene som skal ha skylden.  Vi fikk levert ut brosjyrer om klubben vår, samt vi fikk solgt en del frimerker som vært stempla med Frimerkets Dag stempelet.

På bilde viser Tor Magne Eiken, Andreas Auestad og Øyvind Slyk

Frimerkets Dag i Elverum

I Elverum ble frimerkets dag som vanlig arrangert av Elverum Mynt- og Frimerkeklubb på kjøpesenteret Amfi. Arrangementet er i samarbeid med den lokale Post i Butikk, og vi er godt plassert rett utenfor deres skranke.

Arrangementet ble godt besøkt, ikke minst fordi vi samarbeider med en lokal og folkekjær tegner, Viggo Sørlie, som hvert år lager en dyretegning fra norsk fauna, som klubben lager postkort og personlige frimerker av. Dette drar mange besøkende som i utgangspunktet ikke er frimerkesamlere, og når Viggo er tilstede hele dagen for å signere og ikke minst slå av en prat med gamle kjente, blir det mye liv og røre. En utstilling av gamle postkort fra distriktet trakk også mange besøkende til vårt arrangement. Klubben tilbyr også taksering av samlinger, og mange benyttet muligheten til å få en verdivurdering av samlinger de har liggende.

Alt i alt et vellykket arrangement, og når vi kanskje også får noen nye medlemmer, må vi si oss godt fornøyd.

Fra venstre; Jon Mømb, en av de besøkende, Viggo Sørlie, Bjarne Stenersen og Adrian Murud Olsen.

Frimerket Dag i Fredrikstad

Fredrikstad filatelistklubb arrangerte frimerkets dag i Østfoldhallene i Fredrikstad. Flere av klubbens medlemmer var på stand og hjalp til. Vi fikk en fin plassering like ved matbutikken og post i butikk skranken. Vi hadde bra besøk.  Flere vi snakket med hadde gamle samlinger som de lurte på om var verdt noe. De ble invitert til å komme på et møte eventuelt. Vi hadde med en infobrosjyre for klubben som vi delte ut til intereserte personer. Vi hadde salg av de nye merkene som kom ut med førstedagsstempel eller forbundet sitt produkt. Vi hadde laget en egen konvolutt til førstedagsstempelet. Alt i alt et vellykket arangement.

Frimerkets Dag i Vennesla

Også i år hadde Vennesla frimerkeklubb gleden av å kunne arrangere frimerkets dag på vårt flotte kulturhus.
Vi rigget oss til i foajeen, og et par av medlemmene hadde tatt med egne samlinger og frimerker,
som ble vist fram. Vi solgte førstedagsstemplinger med både egen produserte konvolutter, og innkjøpt materiale fra posten og forbundet.

Ikke den veldig store responsen, men alltid gøy å vise at vi att vi finnes, og det ble mange gode samtaler om "før i tida" , da alle samla frimerker,

og mange er interessert i stempler og post historie.

Klubben satser igjen til neste år, men kanskje må vi styre unna høstferien ???

Frimerkets Dag i Ålesund

På bildet ser vi fra venstre klubbens medlemmer Leif -Otto Engelberg, Terje Waksvik og Ole Grebstad

Frimerkets Dag ble arrangert på Kremmergården kjøpesenter i Ålesund sentrum. Aalesund Filatelistklubb hadde oppstilling i senteret med roll-up, diverse informasjonsmateriell, frimerker, særstempel og medlemmer som betjente standen.

I forkant av dagen hadde klubben annonsert arrangementet i den lokale avisa i tillegg til at vi bekjentgjorde vår tilstedeværelse gjennom klubbens kanaler.

Som tidligere år var det flere som besøkte oss for på få vite mer om verdier av samlinger som de hadde liggende heime, noen ville ha hjelp til salg av samlinger, noen hadde for tiden «døde» samlinger, noen abonnerte på Postens produkter, noen kjøpte konvolutt med særstempel og en ville også vurdere medlemskap i klubben.

Oppsummert er dette nyttige timer som gjør klubben og frimerkesamling mer kjent i lokalmiljøet og nok en gang erfarer vi at det er mange som samler uten å være medlem av en klubb.